Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Google Tagged
Etiket
Automatic Index
Site Ekle
İletişim
Radyo Dinle
Son Konular
Radyo
İndexler
Ara
Giriş Yap
Kayıt Ol
Sohbet Kutusu
Lütfen Argo yazmayalim
ismet063
:
.
Bugün
, 00:03:43
ismet063
:
e zaman olur ins
Dün
, 23:56:53
ismet063
:
bana bır dını ındex sozun vardı
Dün
, 23:56:27
ismet063
:
mustafa kardes
Dün
, 23:56:03
ismet063
:
hb
Dün
, 23:55:48
Mustafa38
:
A.S HG İSMET
Dün
, 23:45:46
ismet063
:
hayırlı geceler
Dün
, 23:34:51
ismet063
:
selamun aleykum
Dün
, 23:34:41
Mustafa38
:
askummmmmmmmmmmmmmmmmm ben seni cok eviyorum bunu billlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
Dün
, 23:05:27
Mustafa38
:
OFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF OFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF YANIYORUM ASKINDANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN OFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
Dün
, 21:42:29
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Konu
: Flash Nedir ?
Cevap Sayısı
Cevap Sayısı
: 0 cevap var
Okunma Sayısı
Okunma Sayısı
200 defa
Konuyu Görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Flash Nedir ? (Okunma sayısı 200 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mustafa38
Fc Yönetici
Fc Üye
Konu: 4926
Durumum:
Rep Puanı : +2200/-0
Flash Nedir ?
«
:
05 Eylül 2010, 08:26:17 »
Forum İçeriğimiz Ziyaretçilere Kapalıdır Lütfen Üye Olun
Flash Macromedia firmasının çıkarmış olduğu ve gerek internette gezinenler gereksede webmasterların ve grafikçilerin gözdesi bir arayüz programıdır Herşey önce Macromedia firmasının 1997 yılına Future Splash Animator adlı programı satın almasıyla başladı
kehanet - Flash Nedir ? Daha sonra bu program yeni adıyla yani Flash´ın ilk sürümü olan 20 olarak karşımıza çıktı Daha ilk yılını tamamlamadan 1997 yılında Macromedia Flash 30 geliştirdi Hiç kimsenin onun bu kadar yaygın olacağını ummadığı programla hazırlanmış pekçok site, ziyaretçilerine cezbeci, özel, çarpıcı, ilginç ve eğlenceli bir şekilde kendilerini sunarak onların daha uzun süre sitede kalmasını sağlıyorlardı Bu program Macromedia için büyük bir potansiyel olurda onlar hiç boş durur mu?
1999 yılında Flash 40 piyasaya sürüldü 2000 yılında Flash 50 ve 2002 yılındada Flash Mx (60) bizlere merhaba dedi Çıktığı yıldan beri yoğun rağbet gören bu arayüz, gösterdiği performansla önümüzdeki yıllarda da adından söz ettirecek gibi görünüyor Flash çalışma tekniği olarak vektör grafik kullanıyor Flash animasyonlarının, çizgi filmlerinin, efektlerinin temelinde aslında matamatiksel işlemler yer alıyor
Eğer programcılığı biliyorsanız ekrandaki bir yuvarlağı bir köşeden diğrer köşeye götürmek için yazdığınız yazıları düşünün( Tahminen 15 sayfa filan) Saolsun Flash herkesi bu dertten kurtardı
Peki flashla neler yapabiliriz? İşte dünyadaki en zor sorulardan biri Aslında yanlış sorulmuş bir soru Neyse biz hemen düzeltelim Sorunun doğrusu şöyle olacaktı: Flashla ne yapamayız? cevabı almışsınızdır umarım Birde ben söyleyeyim Flash programıyla yapamayacağınız şey yok gibidir( İki gündür düşünüyorum Yapılamayacak birşey bulamadım )
Yaw bu flash böylede nasıl yapıyo bu çizgi filmleri, ben izlediydimde bir iki tane çok güzeldi Diyenlerinizin seslerini duyuyor gibiyim Tamam öyleyse birazda sinamacılığa girelim Aslında televizyonda ve başka yerlerde izlediğiniz tüm filmler aslında arka arka sıralanmış resimlerdir Eminim hepinizin defterinizin bi köşesinde yapmış olduğunuz bir çizgi film vardır
Hani her sayfada resmi biraz daha değiştirirdik Daha sonra sayfanın köşesinden tutup sayfaları teker teker bıraktığımızda bize oynıyormuş gibi gözükürdü Siz şimdi bana yaw madem böyle yapacaktık, herşeyi biz yapacaksak Flash ne işe yarıyor diyebilirsiniz Ben de size hemen anlatıyorum diyebilirim demi? Bir topun zıplamasını yapmak istiyorsunuz diyelim Toplam dört saniye sürecek Saniyede 12 resimden toplam 144 resim yapmanız gerekecek
Bide bunların boyutunu düşünün Her resim 40 kb olsa 5760 kblık bir resim arşiviniz oldu Oysa flashda aynı animasyonu sadece 2-3 kb la yapabilirsiniz Neden? Çünkü siz sadece flasha ilk başta topun nerede olacağını, sonra nereye gideceğini söylersiniz Flashda bunların arasını kendisi doldurur(resimle değil matematiksel işlemle doldurur)
Konuyu Paylaş:
Flash Nedir ?
Konusuna Ait Anahtar Kelimeler
Flash Nedir ?
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Seo4Smf Tagleri: